Tekijät


Johanna Juvonen ja Biagio Rosa ovat taiteilijapari. He ovat työskennelleet yhdessä opiskeluajoistaan lähtien. Johanna valmistui vuonna 2008 kuvataiteilijaksi ja Biagio 2009 taidegraafikoksi italialaisesta kuvataideakatemiasta Accademi di Bella Arti di Urbinosta.

Taiteilijoiden omien teosten lähtökohtana ovat usein ajankohtaiset, mieltä askarruttavat ja vaikeasti lähestyttävät asiat. Viime aikoina Biagion kotiseudulla L' Aquilassa sattuneet maanjäristykset ovat vaikuttaneet taiteilijoiden teoksiin. Johanna ja Biagio ovat osallistuneet teoksillaan moniin näyttelyihin. Viimeksi heidän töitään oli esillä omassa Incubo-nimisessä näyttelyssä Galleria Beckerissä Jyväskylässä. Taiteilijat ovat mukana myös taidelaitos Haihatuksen toiminnassa ja heidän teoksiaan voi jälleen nähdä vuoden 2017 kesänäyttelyssä.

Johanna ja Biagio ovat työskennelleet Toinilassa vuodesta 2011 pitäen työpajoja eri ikäryhmille. Työn tuloksena Toinilassa on Taidepolku ja varsinkin kesällä jatkuvasti toimintaa ja se vetää puoleensa aina uusia ihmisiä. Taiteilijat ovat työskennelleet usean vuoden ajan myös Kuntataiteilija-hankkeessa, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa ovat mukana myös Keuruu ja Multia.
Tänä kesänä Johanna ja Biagio vetävät jälleen työpajoja, joissa materiaaleina käytetään kierrätystavaraa. Lisäksi myös heidän omia teoksiaan on esillä kansainvälisessä ammattitaiteilijoiden casa non casa-kesänäyttelyssä, joka on Toinilan historian ensimmäinen.

Instagram
@kuntataiteilijat

@toinilantaidepolku

www.facebook.com/Toinila/


Laura-Kristiina Moilanen työskentelee Toinilan tuottajana ja sanataideohjaajana tänä kesänä. Tuottajan sisältöosaamisaluetta on kirjallisuus; kuvataiteeseen hän on tutustunut harrastuksen myötä. Laura-Kristiina on valmistunut aikuisopinnoista Humakista kulttuurituottajaksi ja työskennellyt aikaisemmin tuottajana teatteriprojektissa, vapaaehtoisena Vanhan Kirjan Talvi -tapahtumassa, tuottajana Keski-Suomen Kirjailijat ry:ssä, Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä sekä tutkijana ja opettajana Jyväskylän yliopistossa. Syksyllä hän vetää taas lukutyöpajaa Jyväskylän Kansalaisopistossa ja haaveilee kirjoittamiskurssin pitämisestä. Laura-Kristiina on kirjoittanut artikkelin kokoomateokseen Tavoittaako taide. Kokemuksia kunta- ja aluetaiteilija- sekä lähiöhankkeista (toim. Minna Hautio, 2017). Yhtenä tarkastelun kohteena on Petäjäveden Kuntataiteilijahanke.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Petäjäveden lukiolaiset vierailulla Toinilassa

Casa non casa -syysnäyttelyyn kävivät tutustumassa myös lukion kuvaamataidon ryhmäläiset. Teokset herättävät keskustelua ja innoittivat m...